Ali Ocakbaşı’nda iftar yapan bir üyemizden gelen değerli yorum.
5 Haziran 2018 Salı günü Ali Ocakbaşı – Gümüşsuyu’nda gerçekleştirdiğimiz iftar etkinliğimizle ilgili gözlem ve yorumlarımdan bahsetmek istiyorum. Yazıma başlamadan önce GastroClub ailesine bize sağladığı imkanlar, önerdiği kaliteli restoranlar ve süreç boyunca ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Kendi başıma halletmem gerekseydi günler sürecek organizasyonu saatler içinde tamamlamayı başardık.
Lokasyon ve Konfor
Açıkçası Ali Ocakbaşı’nın lokasyonundan bahsetmeme çok da gerek yok. “Bilen bilir” diyebileceğim mekanların başında geliyor. Londra ve Amsterdam’da bulunan restoran İstanbul’un gözde konumlarını seçmiş. Karaköy ve Gümüşsuyu’nda bulunan restoranlar, anlaması çok güç olmayacak şekilde, manzara odaklı binalarda seçilmiş. Gümüşsuyu’nda sıra sıra büyükelçilikleri geçince bulabileceğiniz mekan, giriş kat olmasına rağmen kot farkından dolayı size aşağıdaki manzarayı sunuyor. Ayrıca restorana girişte sizi küçük bir bar ve karşısında taş fırın ile ızgara sizi karşılıyor. Ayrıca Ali Ocakbaşı müşterilerine vale imkanı da sağlıyor. Biz, toplam 31 kişi olarak iftarımızı manzaralı balkonlarında yaptık. Zaten maksimum 40 kişiye kadar müşteriyi kaldırabilecek mekanın büyük çoğunluğu bize ayrılmıştı. Rezervasyonumuzu GastroClub aracılığı ile gerçekleştirmeseydik bu kadar büyük çoğunluk için rezervasyon yaptıramayabilirdik.
Lezzet
Ali Ocakbaşı’nın etlerini ilk defa bu yazıdan okuyorsanız hayatınızda lezzet anlamında eksik hissetmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Bizim iftar menümüzde çöp şiş, peynirli pide ve fındık lahmacunla başlayan servis, şaşlık tavuk şiş, tavuk kanat ve Adana kebap ile devam etti. Şölenimiz güllaç ve dondurmalı irmik ile son buldu. Bunları yazarken bile rezervasyon yaptırasım geldiği için lezzet başlığına burada bir son vermem gerekiyor. Servis için kalifiye personeller bulunuyor. Gözlemlerime göre iftarın en klasik ama bir o kadar da zor kısmı, herkesin çorbasının aynı anda gelmesi diyebilirim. Bu konuda oldukça başarılı olan mekan, aynı anda çay servisine de başlayınca boğaz manzarasına karşı yemeğimi yerken gülüşüme engel olamadı.
Fiyat & Performans
Gelelim en güzel kısıma, fiyat… Normal ücretini bilmiyorum ama Ali Ocakbaşı – Gümüşsuyu kişi başı 95 TL iftar bedeli ve 10 TL servis ücreti aldı. Artık dövizin mi etkisidir ülkenin politik ve ekonomik şartlarının elverdiğince etkisidir bilinmez ama bu fiyat gerçekten uygun. Bunu şu şekilde açıklar, hatta kanıtlayabilirim; eğer bu ve bunun gibi restoranlara bakarsanız, ücret minimum 120 TL. Rezervasyon için aramalarım ve bu konudaki elde ettiğim tecrübelerim şu şekilde; Yeniköy’de denize nazır restoranda 120 TL/kişi, Ortaköy’de benzer restoranda 135 TL/kişi. Yine Ortaköy’de ünlü bir otelin restoranı 150 TL/kişi. Eğer bu restoranları bir takım yapıp adlandırmak isteseydik kolaylıkla “Premium” diyebilirdik. Lezzet, servis, lokasyon açısından baktığımızda Ali Ocakbaşı’nın bu restoranlardan aşağı kalır yanı olmadığı gibi fiyat/performans dengesiyle üstlerinde bile yer alıyor diyebilirim.
Geçen sene de birlikte yürüttüğümüz GastroClub-Retim iftar organizasyonu bu sene de şahane geçti. Aldığımız geribildirimlerin çok iyi olduğu tabi ki önemli bir kriter fakat gelenlerin yüzündeki mutluluk bunlardan daha iyi bir kriterdi bizim için. Gelenekselleşen Retim İftar Organizasyonu’nu her sene daha üst düzeye taşıyan herkese teşekkür eder, uygulamayı kullandığımdan memnuniyeti bu şekilde size belirtmek isterim.
Halit Babucci