Bütün sahillerin beach club olmasından, lahmacunun fiyatından; şemsiye, şezlong için sıra beklemekten sıkılanlar için bildiğimiz ama uzun süredir yabancı turistlere terk ettiğimiz bir önerimiz var: Antalya… Bu güzel şehrin en güzel zamanıdır sonbahar ayları.. Deniz hala sıcaktır, hava artık boğmaz, kültür gezileri için Üç Kapılar, Kesik ve Yivli Minareleri, Aspendos, Phaselis, Karain Mağarası gibi nice kültür mirası gezilmeyi bekler. GastroClub olarak bizler de Antalya’da keşfe çıktık ve şehrin ‘en gurme’ restoranlarını sizin için seçtik. İşte Top 8:
Seraser Restaurant: En ‘Fine Dining’ Restaurant
Antalya’nın tarihi Kaleiçi bölgesinde bulunan tarihi bir konağın içinde ve Antalya’nın ilk ve tek ‘fine dining’ restoranı burası. Bahçesine girerken sanki Miami’deki Versace House’a girer gibi hissettik. Peyzaj ve bahçe mimarisi hem romantik hem de otantik bir güzellik katmıs buradaki 300 yıllık konağa. Seraser Restaurant ise işte bu konakta, bu harika bahçede. Karşılama ve servis 10 numara. Menüde ise dünya mutfağının önde gelen lezzetlerinin yanı sıra, sushi ve ev yapımı İtalyan makarnaları da bulunuyor. Seraser Restaurant enternasyonal mutfağı geleneksel motiflerle harmanlayarak size kusursuz bir lezzet deneyimi yaşatmayı amaçlamış. Birbirinden özel lezzetlerin bulunduğu menüde Dalya'nın mavi yengecini, Santorini usulü ahtapotu, Provans usulü midye çorbasısını, tatlı seçiminiz için ise güllü taş kadayıfını öneririz. Antalya’da gördüğümüz en iyi ve en geniş şarap menüsüne de sahip Seraser Restaurant’da emeğinizi mutlaka Antalya bölgesine ait bir lokal şarapla tatlandırmanızı öneriyoruz. Seraser'de, GastroClub üyeleri %15 indirimli ağırlanıyor!
Pio: En İyi 'Gastro Bar & Bistro'
Antalya’nın hem en iyi barı, hem de en iyi bistrosu Pio diyoruz! İsmi; İspanyolcada cıvıltı anlamına geliyor. Kale içinde, Latin Amerika’nın sokak lezzetleri ve Akdeniz mutfağını füzyonlayan, iştah açıcı, zevkli ve cıvıl cıvıl sunumları bir arada bulabileceğiniz cezbedici bir lezzet noktası burası. Akdenizli köklerine sadık olmakla birlikte dekorasyonunda endüstriyel tarzda hafif bir Londra Shoreditch dokunuşuna da sahip. Pio’nun barı yetenekli seramik sanatçıları tarafından hazırlanan el yapımı seramiklerle, duvarlar ise Brezilyalı ve Türk grafiti sanatçılarının özenle hazırladığı graffiti çalışmalarıyla süslenmiş. Menüye gelince, GastroClub olarak, soğan reçeli ve krutonlar ile servis edilen fümelenmiş ördek göğsü; trüflü midye şiş; baklava hamuruna sarılı ördek roll ve ızgara bıldırcını özellikle öneriyoruz! Tatlı için ise Churros ve Peru usulü süt reçeli pudingini denemeden Pio’dan ayrılmayın deriz! Latin funk, funky jazz, groovy & soulfull house, afro funk ve lounge müzik servisinin yapıldığı Pio; dışarı çıkalım, harika lezzetleri paylaşalım, süper kokteyller içelim, iyi müzik dinleyelim diyenler için en doğru mekan. GastroClub üyeleri Pio'da %15 indirimli!
Club Arma: En iyi ‘Balık Restoranı’
Club Arma’da balığınızı ayaklarınız altında hissedeceğiniz Antalya yat limanı ve karşınızdaki görkemli Bey Dağlarının manzarası eşliğinde yiyorsunuz. Sanki tüm Akdeniz'i kucaklayan panoraması ile gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel bir Antalya klasiği Club Arma. Sadece Antalyalıları değil, pek çok turistin de ilk tercih ettiği balık restoranı olmuş. Nedeni sadece manzarası değil, mutfağının ne kadar başarılı olduğunu deniz ürünlerinin her türlüsünden Club Arma spesiyallerine uzanan menüsüne bakınca anlıyorsunuz! GastroClub olarak Club Arma’nın vazgeçilmezleri arasında olan ızgara kalamar ve leziz mezelerinden tatmadan Antalya’dan ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz, %10 indiriminizin tadını çıkarın!
Turgay Et: En iyi ‘Et Restoranı’
Dünyanın en lezzetli etlerinin ve pişirme tekniklerinin kullanıldığı Arjantin Mutfağı’nı tatmak için binlerce kilometre yol katetmenize gerek yok. Antalya’da son dönemde ‘et restoranı’ denince ilk akla gelen isim Turgay Et Lokantası size bu eşsiz mutfağı tatma fırsatı sunuyor. Torosların doğal ortamında yetişen sağlıklı hayvanlardan alınan etler, orijinal Arjantin ve Amerikan restoranlarına özel pişirme teknikleriyle birleşerek; farklı bir sunum, en az katkı maddesi ve maksimum ustalık ile masanıza geliyor. GastroClub olarak sizin için seçtiklerimiz arasında Dallas steak, patlıcanlı çorba ve keşkek bulunuyor. Menüde ayrıca ara sıcak olarak ızgara sucuk, sosis ve çöp şiş, füme peynir çeşitleri, masaların yanında hazırlanan salatalar bulunuyor. Yemeğin sonunda gelen blok çikolatayla misafirlerine eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Turgay Et Lokantası'nda, GastroClub üyeleri, her zaman %10 indirimli ağırlanıyor.
Il Vicino Pizzeria: En İyi ‘İtalyan’
Antalya’daki tek gerçek İtalyan pizzacısı Il Vicino. Şefi Floransalı Alessandro Paoletti. Antalya Tuvana Hotel’in sahibi Özgür Tankut, Floransa’ya tatile gittiğinde tanışmıs Alessandro ile, ve pizzalarına bayılmış. Ben bunu Antalya’da yapmak istiyorum demiş, allem edip kallem edip, sonunda Alessandro’yu Antalya’ya taşınmaya ve Il Vicino’nun şefi olmaya ikna etmiş. İşte Il Vicino’nun hikayesi 3 yıl önce böyle başlıyor. Şu anda ise şehrin en iyi İtalyanı olmuş durumda. Harika bahçesi ve ağız sulandıran menüsü ile sadece yerli ve yabancı turistlerin değil, tüm Antalyalı beyaz yakalıların da gözdesi olmuş. GastroClub olarak önerimiz etin ve peynirin muhteşem uyumu olan Bistecca Pizza. Acı sevenler için Bomba, mozzarella ve pesto karışımını sevenlere Genovese’yi öneriyoruz. Tabii ki arkasından bir Tiramisu yemeden bu restorandan kalkmayın deriz! Il Vicino'da GastroClub üyeleri %15 indirimli!
Kaison Sushi: En İyi ’Sushi’
Antalya'da Uzakdoğu mutfağını en iyi yansıtan mekanı arıyorsanız, Kaison Sushi'den şaşmayın! Aslında Taylandlı olan şef Kaison, Japonca’da “Büyük Öğretmen, Usta” anlamına gelen “Sensei” ünvanlı, dünyanın en ünlü sushi ustalarından şef Kurosaki San’dan eğitim almış. Bu oldukça katı ve zorlu eğitimin ardından kendisi de dünyaca ünlü bir şefe dönüşmüş ve pek çok ülkede, önemli restoranlarda çalışmış, en sonunda kendi adını taşıyan restoranı Kaison Sushi'yi Antalya'da, falezlerin dibinde oldukça güzel bir lokasyonda açmış. Nezih, ferah bir ortamda, özenle hem ünlü sushilerini hem de diğer Uzakdoğu lezzetlerinden seçmelerini sunuyor. Biz ilk defa gideceklere sushilerini tavsiye ediyoruz ama eğer vaktiniz varsa mutlaka dumplinglerini de deneyin. Unutmayın, GastroClub üyeleri Kaison Sushi’de her zaman %15 indirimli ödüyor.
XLBurger: En İyi ’Burger’
XL Burger’i asla bir fastfood restoranı olarak görmeyin! Lezzetli burgerlerini organik sebzelerle ve katkısız, günlük etlerden yapılmış köftelerle hazırlıyorlar, donmuş ürünler XL Burger’in mutfağında yok! Mekanın ekmekleri bile nefis; taze süt ve tereyağıyla yapılan özel bir tarif. Üstelik içecek sınırsız, özel soslarını da kendileri hazırlıyorlar. Ayrıca burgerlerin içerikleri esnek. Kendi damak tadınıza en uygun burgeri hazırlayabilmeniz için istediğiniz ekmekle istediğiniz malzemeleri, istediğiniz gramajda birleştirebiliyorsunuz. Soslardan közlenmiş biberli Közbişko, mekanın leziz, taptaze, baharatlı patates kızartmalarıyla mükemmel gidiyor, bizden söylemesi! Unutmayın, GastroClub üyeleri XL Burger’da %20 indirimli ağırlanıyor.
The Kebap: En İyi ’Kebap’
The Kebap, Lara sahil şeridinde güzel bir kebap restoranı. Mezeler, yemekler, tatlılar nefis. Servis kalitesi çok iyi. Personel genç, dinamik ve oldukça ilgili. Çocuklu aileleri düşünüp özel bir oyun alanı hazırlamışlar. Canlı müzik eşliğinde yemek yemek, bir şeyler içmekten keyif alınacak, kaliteli bir restoran. Kebapları leziz, her şey tam kıvamında. Misafirlerinin hoş vakit geçirmesi için her ince detayı düşünen, özenli bir işletme. Adana yemeden çıkmayın, mutlaka mezelerini deneyin, hatta üzerine bir de irmik tatlısından söyleyin! Tabii ki GastroClub üyelerinin masaları %15 indirimli ağırlanıyor!